Onze Merken: Uurwerken

Citizen

Citizen is een bekende Japanse fabrikant van horloges en uurwerken. Met hun technische en kwalitatief sterke horloges hebben zij goede naam gemaakt sinds de oprichting in 1930. Vandaag de dag staat Citizen vooral bekend om zijn Eco-Drive technologie. Deze technologie, voor het eerst aan het publiek getoond in 1995, zorgt ervoor dat het horloge zichzelf middels zonlicht kan opladen. Hierdoor hoeft de batterij van het uurwerk niet meer vervangen te worden. Het aanbod van Citizen loopt uiteen, zowel op gebied van stijl als van de prijsklasse. Zo is er voor een ieder iets te vinden binnen het assortiment.

Festina

Deze Spaanse fabrikant van horloges is al lange tijd bezig op deze markt en staat bekend om hun sportieve uitstraling. Inmiddels niet meer, maar lange tijd is Festina sponsor geweest van de Tour de France, compleet met speciale horlogeseries en in de hoogtijdagen zelfs een eigen wielerploeg. Vandaag de dag is het roer wat omgegooid, en hebben zij naast de sportieve modellen steeds meer chique modellen in de collectie. Festina is een merk dat de consument veel te bieden heeft.

Seiko

Seiko is een Japanse onderneming, bekend om zijn horloges en uurwerken. Het bedrijf is in 1881 begonnen met een juwelier. Vanaf 1892 besloot Seiko om klokken te gaan produceren en in 1924 rolde het eerste polshorloge van de band. In 1969 ontwikkelde Seiko het eerste quartz horloge dat geschikt was voor massaproductie. Ook vandaag de dag blijft Seiko innoveren.

Pulsar

Pulsar verschijnt in 1972 op bijzondere wijze voor het eerst op het wereldtoneel. Het is hen namelijk gelukt om het eerste LED-horloge te maken. Dit was natuurlijk in die tijd een revolutionaire uitvinding, en samen met een grootse presentatie in New York was Pulsar op slag bekend. Inmiddels is Pulsar overgekocht door het merk Seiko en is het merk geherintroduceerd. Ondanks dat Pulsar vroeger zo bekend stond om zijn digitale horloges, richten zij zich nu meer op analoge horloges. Met de slogan ‘Tell it your way’ voeren zij een breed assortiment met veel verschillende stijlen horloges, om zo iedereen zijn individualiteit wat te bieden.

Lorus

Lorus is één van de merken die geproduceerd wordt door Seiko. Lorus werd in 1982 in Europa geïntroduceerd ter aanvulling tot de al populaire merken, Seiko en Pulsar. Lorus was direct een succes. Dat kwam doordat zij niet alleen betaalbare producten begonnen te  verkopen, maar dat combineerden met een goed design en technologische kwaliteiten. Door hun voordeel te trekken uit de technologie die door Seiko Watch Corperation is ontwikkeld, kan Lorus Kinetic horloges aanbieden, samen met alle andere functies, zoals: zonne-energie, digitaal, duo-display en alarm-chronografie, én dus voor een interessante prijs.

Mondaine

Mondaine is een Zwitserse horlogefabrikant, vooral bekend van hun horlogeontwerpen gebaseerd op de Zwitserse stationsklok. Het merk begon in 1986 te werken met het patent op deze stationsklok, welke stamt uit 1944 naar het ontwerp van Hans Hilfiker. De eerste collectie was al snel een feit, maar daar bleef het niet bij. Spoedig volgde een lijn voor dames en werd het ontwerp ook verwerkt in klokken voor op bijvoorbeeld het bureau. Al deze creatieve beslissingen kwamen voort uit de drang om het merk voor een brede groep consumenten aantrekkelijk te maken. En dat lukte. In 1993, nog geen 10 jaar na het uitbrengen van de eerste collectie, wordt Mondaine bekroond met de Design plus Award. Er volgen nog vele verschillende erkenningen, zoals bijvoorbeeld een postzegel, en meerdere vermeldingen in boeken over de horlogerie. Tegenwoordig wordt het ontwerp van Mondaine beschouwt als één van de tien klassieke horlogeontwerpen van Zwitserland.

Olympic

Het horlogemerk Olympic staat binnen Nederland bekend als hét basismerk voor iedere juwelier. Het merk is ontstaan in de herfst van 1956 en door de aantrekkelijke prijs/kwaliteit verhouding die het merk kan bieden is het al snel een begrip geworden onder de juweliers. Ondanks het feit dat Olympic zich met name focust op het laag houden van de prijs, zijn er nog genoeg mogelijkheden voor u als klant. Op de uurwerken van Olympic worden tevens een garantie gegeven van 3 jaar, iets wat zowel door de klanten als door de juweliers erg wordt gewaardeerd. De horloges zijn er voor heren, dames en voor kinderen.

Breil

Het merk Breil is in 1939 opgericht in Milaan, Italië. Na de eerste jaren wekkers te hebben geproduceerd, rolt in 1942 hun eerste horloge van de band. Vandaag de dag heeft Breil onder horlogemerken een echt ‘rock’-imago verkregen. Dat komt niet alleen door de stoere uitstraling van hun uurwerken, ook komt dat mede door de marketingcampagnes die zij hebben gevoerd. In de jaren 90 startte Breil een campagne waarin beroemde sterke vrouwen te zien waren met een groot herenhorloge, een beeld wat toentertijd nog niet vaak werd gezien. Door de combinatie met de tekst “Don’t touch my Breil” werd het merk als het ware een symbool voor vrouwen die sterk in hun schoenen staan, en een ieder die dat steunt. Het merk werd erg bekend, en nog altijd zijn er veel mensen die zich deze campagne kunnen herinneren. Ook vandaag de dag maakt Breil nog prachtige, stoere horloges voor hem en voor haar, en met de nieuwe collecties laten zij zien dat Breil er is om te blijven.

Ice-Watch

Ice-Watch is een Belgisch horlogemerk, bekend om hun sportieve en trendy horloges. Het merk bestaat nog niet zo heel lang, sinds 2007, maar het lukte hen om in deze korte tijd uit te groeien tot een wereldwijd bekend merk. De horloges worden inmiddels verkocht in 55 landen en er zijn meer dan 1000 verkooppunten verspreid over de wereld. We kunnen dus gerust stellen dat Ice-Watch op grote schaal door het publiek wordt omarmd. En dat is uiteraard niet zomaar. Het merk is namelijk ontzettend goed in het fris houden van hun assortiment. Dit doen zij door minstens drie keer per jaar met een nieuwe serie aan modellen en kleursamenstellingen te komen. Ook brengen zij met speciale momenten en feestdagen unieke collecties uit en werken ze samen met andere grote bedrijven en bekende ontwerpers. Op deze manier lukt het Ice-Watch om constant relevant te blijven. Het resultaat is een betaalbaar en bijzonder assortiment aan horloges, voor zowel dames, heren en kinderen.

Openingstijden

Ma 
Di  
Wo
Do
Vr
Za  

13.00 - 17.30 uur
10.00 - 17.30 uur
10.00 - 17.30 uur
10.00 - 20.30 uur
10.00 - 17.30 uur
10.00 - 16.30 uur

Openingstijden Hazekamp

Telefoon

050 - 312 16 07

Adres

Juwelier Hazekamp
A-Kerkhof 41
9712 BC Groningen
info@juwelierhazekamp.nl

Juwelier Hazekamp is het oudste familiebedrijf van Groningen waar de eigenaar nog altijd zelf in de winkel staat. Een specialist op het gebied van trouwringen met een ruime collectie aan horloges, klokken en sieraden. Daarnaast voeren wij reparaties en taxaties uit.


Telefoon Juwelier Hazekamp 050 - 312 16 07
Mail Juwelier Hazekamp info@juwelierhazekamp.nl
 Facebook Juwelier Hazekamp Like ons op facebook 

"De trouwringen specialist van Groningen sinds 1901"

Liefde voor en door sieraden

Lijn

Al sinds 1901 dé trouwringen specialist van Groningen

Juwelier Hazekamp
Juwelier HazekampTrouwringen
menu
Juwelier Hazekamp
Plan uw route