Moet ik een quartz horloge of een automatisch horloge kopen?

Een horloge is voor veel mensen een onmisbaar accessoire. Voor sommigen is het puur een praktisch item, voor anderen juist een modesymbool. Feit is dat u een horloge altijd bij zich draagt. Daarom is het belangrijk dat u een weloverwogen keuze maakt als u een nieuw exemplaar gaat kopen. Een belangrijke vraag hierbij is natuurlijk welk type u aanschaft. Twee van de meest populaire soorten zijn quartz en automatische horloges. Maar wat zijn nou precies de verschillen tussen deze twee en welke kunt u het beste kopen?

Quartz horloges

Een quartz horloge kun je ook wel definiëren als een elektronisch horloge, aangezien hij op een batterij werkt. Het voordeel van de quartz horloge is dat het een betrouwbaar model is. Hij loopt in principe altijd op tijd, tenzij de batterij leeg raakt. Dit gebeurt ongeveer één keer in de drie jaar. Het is verstandig om de batterij dan te laten vervangen door een specialist. Als bron van de tijdsmeting wordt een zogenaamd kwartskristal gebruikt. Zulke kristallen trillen altijd op dezelfde frequentie, waardoor de horloges uitermate nauwkeurig zijn.

Automatische horloges

Een automatisch horloge is duurder in aanschaf dan een quartz model, maar is dan ook wel een model voor de echte liefhebber. Dit type staat ook wel bekend als een mechanisch of zelf opwindend horloge. Het draait namelijk niet op een batterij, maar wordt opgewonden door de bewegingen van de drager. Die zorgen ervoor dat het veertje binnenin het horloge wordt opgewonden, waardoor de wijzers blijven draaien. Het idee dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor het draaiende houden van het apparaat is voor veel dragers bijzonder.

Aan de andere kant is dit bijzondere gegeven ook een nadeel. Draagt u het horloge namelijk een tijdje niet, dan blijft hij op een gegeven moment stil staan. Dit kan na een aantal uren of een aantal dagen zijn. Sommige automatische horloges hebben een speciale wijzer die aangeeft hoe lang dit nog duurt. Automatische horloges zijn ook een stuk gevoeliger dan de meeste andere soorten. Laat u hem vallen, dan is de kans aanwezig dat hij stuk gaat. En tot slot is de tijdsaanduiding bij een automaat iets minder nauwkeurig dan bij een quartz.

Horloge advies bij Juwelier Hazekamp

Bent u er nog niet helemaal over uit of u een quartz of een automatisch horloge moet kopen? Kom eens langs bij Juwelier Hazekamp in de binnenstad van Groningen. Wij geven u graag deskundig advies. In onze winkel vindt u bovendien een fraaie collectie van beide typen horloges. 

Openingstijden

Ma 
Di  
Wo
Do
Vr
Za  

13.00 - 17.30 uur
10.00 - 17.30 uur
10.00 - 17.30 uur
10.00 - 20.30 uur
10.00 - 17.30 uur
10.00 - 16.30 uur

Openingstijden Hazekamp

Telefoon

050 - 312 16 07

Adres

Juwelier Hazekamp
A-Kerkhof 41
9712 BC Groningen
info@juwelierhazekamp.nl

Juwelier Hazekamp is het oudste familiebedrijf van Groningen waar de eigenaar nog altijd zelf in de winkel staat. Een specialist op het gebied van trouwringen met een ruime collectie aan horloges, klokken en sieraden. Daarnaast voeren wij reparaties en taxaties uit.


Telefoon Juwelier Hazekamp 050 - 312 16 07
Mail Juwelier Hazekamp info@juwelierhazekamp.nl
 Facebook Juwelier Hazekamp Like ons op facebook 

"De trouwringen specialist van Groningen sinds 1901"

Liefde voor en door sieraden

Lijn

Al sinds 1901 dé trouwringen specialist van Groningen

Juwelier Hazekamp
Juwelier HazekampTrouwringen
menu
Juwelier Hazekamp
Plan uw route