Horloges bij Juwelier Hazekamp in Groningen

Juwelier Hazekamp is nog altijd hét adres van Groningen voor een kwalitatief goed horloge. Voor veel mensen is het een onmisbare accessoire en ook wij hebben er een grote passie voor, dat zult u wellicht wel merken wanneer u bij ons langskomt.  In onze collectie vindt u een gevarieerd aanbod voor zowel heren, dames en kinderen. We verkopen zowel horloges met focus op een mooi ontwerp als horloges met prachtige technieken erin verwerkt. Van klassieke modellen tot sportieve horloges, of juist een horloge geschikt voor alle dagen; u vindt het bij Juwelier Hazekamp.

Kwaliteit op de eerste plaats

Bij alles wat we verkopen geldt dat het in de basis kwalitatief goed in orde moet zijn, en in ons horlogeaanbod ziet u dat duidelijk terug. Ons assortiment is opgebouwd uit een groep merken waarvan we zelf weten dat ze betrouwbare producten leveren. De focus ligt niet op de meest trendy horloges, maar op de horloges waar u het liefst nog jaren van kunt genieten en die het waard zijn goed onderhouden te worden. Dat vinden we zelf ook prettiger verkopen, omdat we dan weten dat u weggaat met iets waar u echt wat aan zult hebben. 

Merken in ons assortimentSeiko Elite Dealer

De merken in ons assortiment zijn gebaseerd op ditzelfde uitgangspunt; verschillende stijlen en prijsklassen, maar allemaal met een eerlijke prijs-kwaliteitverhouding. Onze merken zijn Seiko, Citizen, Festina, Mondaine, Pulsar, Breil, Lorus, Boccia, Olympic en Ice-Watch. Met deze merken hebben we een mooie diversiteit in ons aanbod. Van het merk Seiko is Juwelier Hazekamp 'elite dealer', wat wil zeggen dat wij voorrang hebben in reparaties en horlogemodellen. Bent u dus liefhebber en/of eigenaar van Seiko, dan bent u bij ons altijd aan het juiste adres. Voor optimale service, zie ook seiko.nl/online-boutique; hier kunt u online een model uitzoeken en ophalen in de juwelier met service van dien. 

Soorten horloges

Horloges zijn er in veel verschillende types, en we leggen u graag de mogelijkheden allemaal uit. Voor het complete advies en uitleg kunt u het beste eens binnenstappen, maar hier kunt u zich wellicht al een beetje inlezen. De meeste horloges zijn zogeheten kwartshorloges en lopen dan vaak op een batterij. Die naam komt van het kwartskristal wat als hart van het uurwerk dient. Kwarts produceert een zeer stabiele trilling, de frequentie, en door die trillingen te meten kan de verstreken tijd nauwkeurig worden bijgehouden.

Naast kwartshorloges met energie uit batterijen is er nog een andere manier van krachtaandrijving, namelijk met zonne-energie. Deze horloges zijn uitgerust met een wijzerplaat die dient als zonnepaneel en zo energie opvangt. Binnenin het uurwerk zit, in plaats van een batterij, een cel die deze energie omzet in elektriciteit en het uurwerk laat lopen. De bekendste voorbeelden hiervan zijn de ‘Eco-Drive’-horloges van Citizen en de ‘Solar’-horloges van Seiko, beiden te vinden in onze juwelier.

Naast de kwartshorloges zijn er mechanische horloges. Deze horloges lopen op (de naam verraadt het al) intern mechaniek van veren en tandwielen die de wijzers doen lopen. Wanneer een mechanisch horloges meer functies dan alleen tijdaanduiding heeft, wordt het ‘gecompliceerd’ genoemd waarbij iedere functie een complicatie wordt genoemd. De krachtaandrijving van een mechanisch horloge kan op meerdere manieren tot stand komen. Tegenwoordig zijn de meeste aangedreven door een interne slinger, die door de beweging van de pols de hoofdveer van het uurwerk opwindt. In dat geval wordt een mechanisch uurwerk een ‘automaat’ genoemd. Vroeger moest men mechanische horloges met de hand opwinden, maar deze horloges worden in vergelijking met automaten nog weinig gemaakt.  

Automatisch uurwerk in horloge                                                                     Kwartsuurwerk in horloge

Naast verschillende manieren van krachtaandrijving in horloges, zijn er ook nog vele bijzondere functies waarmee een horloge uitgerust kan zijn. Door de technologieën van vandaag de dag bestaat bijvoorbeeld de mogelijkheid om radio- of zelfs satelliet-gestuurde horloges te maken. Citizen en Seiko zijn beiden fabrikanten van deze technologie. Het bijzondere aan radio-gestuurde horloges is dat zij zichzelf op de juiste tijd zetten. Gebruikelijk zet men het horloge zelf op een tijd waarvan hij onder de veronderstelling is dat deze klopt. Het horloge heeft onvermijdelijk een kleine afwijking en na verloop van tijd staat het horloge niet meer op de juiste tijd, waarna deze weer moet worden bijgezet. Radio-gestuurde horloges nemen deze noodzaak weg, doordat zij het signaal van een cesium-atoomklok opvangen en zichzelf verzetten om overeen te komen met de tijd van deze extreem precieze klok. Dit doen ze geregeld en geheel zelfstandig.

Citizen combineert deze technologie vaak met hun Eco-Drive technologie, die zonlicht omzet in energie. Met deze combinatie hoeft u zich dus geen zorgen te maken om krachtaandrijving van uw horloge, en ook niet meer om de tijd die het uurwerk weergeeft. U heeft dus een horloge waar u nauwelijks nog omkijken naar heeft. Satelliet-gestuurde horloges nemen dit principe van tijdkalibratie nog een stapje verder. Deze horloges krijgen hun radiosignaal namelijk niet vanuit een zendmast, maar vanuit satellieten die om de aarde cirkelen. Dat maakt dat er veel meer locaties ter wereld een signaal kan worden opgepikt. Daarnaast gaat de ontvangst van dit signaal ook een stuk sneller.

Naast deze enkele soorten en functies is er natuurlijk nog een wereld aan andere mogelijkheden. Voor alle informatie over horloges kunt u het beste gewoon eens langs komen, we leggen het u allemaal met veel plezier uit. Ook kunt u onderstaand contactformulier invullen en wij nemen spoedig contact met u op.

vitrine horloges

Openingstijden

Ma 
Di  
Wo
Do
Vr
Za  

13.00 - 17.30 uur
10.00 - 17.30 uur
10.00 - 17.30 uur
10.00 - 20.30 uur
10.00 - 17.30 uur
10.00 - 16.30 uur

Openingstijden Hazekamp

Telefoon

050 - 312 16 07

Adres

Juwelier Hazekamp
A-Kerkhof 41
9712 BC Groningen
info@juwelierhazekamp.nl

Juwelier Hazekamp is het oudste familiebedrijf van Groningen waar de eigenaar nog altijd zelf in de winkel staat. Een specialist op het gebied van trouwringen met een ruime collectie aan horloges, klokken en sieraden. Daarnaast voeren wij reparaties en taxaties uit.


Telefoon Juwelier Hazekamp 050 - 312 16 07
Mail Juwelier Hazekamp info@juwelierhazekamp.nl
 Facebook Juwelier Hazekamp Like ons op facebook 

"De trouwringen specialist van Groningen sinds 1901"

Liefde voor en door horloges

Lijn

In onze winkel krijgt u de aandacht die u verdient

Juwelier Hazekamp
Juwelier HazekampTrouwringen
menu
Juwelier Hazekamp
Plan uw route