Verlovingsring met of zonder steen? Tips voor het kiezen van een verlovingsring

Ben jij van plan om een aanzoek te doen aan je vriendin? Dit is natuurlijk mega spannend! Je wilt natuurlijk dat het helemaal goed gaat en het belangrijkste: dat ze JA zegt. Voor vrouwen is een huwelijksaanzoek een droom die uitkomt, maar voor jullie als mannen? Zonder verlovingsring is er geen aanzoek, maar welke verlovingsring vindt ze mooi en kies je voor een exemplaar met of zonder steen? Oftewel, genoeg dingen om over na te denken voordat je aan je vriendin een huwelijksaanzoek doet. Start de zoektocht naar de perfecte verlovingsring vandaag nog en lees gauw verder.

Voor welke uitstraling ga je?

Heb jij ook moeite met het kiezen van een verlovingsring uit de talloze verschillende soorten? Het is goed om te weten dat je verlovingsringen in twee groepen kunt opdelen: Solitair en Mémoire. De Solitaire ringen zijn herkenbaar door de enkele diamant in de ring. Deze ring wordt door de meesten als typische verlovingsring gezien. Wil jij een ring die klassieke elegantie uitstraalt? Kies dan voor een Mémoire ring. Een Mémoire ring is vaak een iets smallere ring die bestaat uit allemaal even grote diamanten gezet op een rij.  

Verlovingsring zonder steen

Ben je op zoek naar een verlovingsring zonder steen? Ook deze zijn prachtig. Deze ringen zijn net iets praktischer in gebruik dan een verlovingsring met een steen. Ringen zonder steen zijn verkrijgbaar in schitterende designs. Is jouw aanstaande geen fan van allerlei diamanten en wil ze het liever mooi en simpel houden? Kies dan voor een verlovingsring zonder steen.

Verlovingsring met steen

Ga je voor een verlovingsring met een steen of diamant? Dit type ring is tijdloos en klassiek. Laat de hand van je vriendin stralen met een verlovingsring met diamant!

Er zijn vier punten waar je op moet letten: de helderheid, het karaatgewicht, de kleur en de slijpvorm van de steen.

Helderheid van de steen
Tijdens het vormingsproces ontstaan vaak insluitsels. Volgens de ‘regeltjes’ geldt: hoe kleiner de insluitsels, hoe waardevoller de diamant.

Karaatgewicht
Karaatgewicht wijst naar het gewicht van de diamant. Om het karaatgewicht van een diamant te kiezen, kun je een aantal dingen tegen elkaar afwegen. De grootte van de vinger speelt hierin een rol, de grootte van de zetting en natuurlijk het budget wat je wilt uitgeven aan de ring.

Slijpvorm van de steen
De manier waarop de diamant geslepen is, is zeer bepalend voor de schittering van de steen.

Kleur
Het is belangrijk om te weten welke kleur sieraden jouw vriendin het liefste draagt. Kies je voor een zilver of goudkleurige verlovingsring voor je partner? Witgoud heeft een luxe uitstraling en heeft een zilveren kleur. Deze valt dus goed te combineren met zilveren sieraden. Draagt je vriendin vooral goudkleurige sieraden? Dan kun je kiezen voor een geelgouden ring. Het kan een moeilijke keuze zijn om te kiezen voor zilver of goud, daarom is er ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor bi-color verlovingsringen. Deze bi-color verlovingsringen zijn een combinatie van wit- en geelgoud. Hierdoor past deze vorm verlovingsring overal bij.

Hoe draag je een verlovingsring?

De volgende vraag die opdoemt is: wie gaat de verlovingsring dragen en hoe wordt deze gedragen? Over het algemeen draagt alleen je vriendin de verlovingsring en wordt deze door jou gegeven. Aan welke hand van jouw vriendin de ring gedragen wordt maakt niet uit. Ongeacht aan welke vinger hij gedragen wordt, hij staat altijd symbool voor de liefde. Wil je bijvoorbeeld dat de verlovingsring minder snel beschadigd raakt? Kies er dan voor om hem te dragen aan de hand die minder gebruikt wordt.

Hoe kies ik de juiste ringmaat?

Je weet welke verlovingsring je wilt en dan resteert en nog één vraag: hoe weet ik de maat van de ring van mijn vriendin? Je gaat niet om de ringmaat vragen, want je wilt natuurlijk dat het een verassing is. Maar je kunt bijvoorbeeld een ring van haar meenemen naar de juwelier en deze laten opmeten. Kun je de ring niet meenemen? Dan is er ook een mogelijkheid om deze om je eigen pink te schuiven en te onthouden tot waar deze komt. De laatste eenvoudige mogelijkheid is om met een liniaal de doorsnede van de binnenkant van de ring op te meten. Het aantal millimeters is hierbij de ringmaat. Zorg er wel voor dat je niet betrapt wordt.

Wij helpen je graag aan de perfecte verlovingsring

Er komt nogal wat kijken bij het uitzoeken van een verlovingsring. Wij helpen jou door middel van onze kennis van het vak om het geschikte exemplaar te vinden. Het is een tijdrovend en belangrijk proces. Onder het genot van een kop koffie komen we er samen uit! Heb je dus plannen om een aanzoek te gaan doen? Wacht niet langer! Wij hopen jou snel eens te mogen ontvangen.

 

 

Openingstijden

Ma 
Di  
Wo
Do
Vr
Za  

13.00 - 17.30 uur
10.00 - 17.30 uur
10.00 - 17.30 uur
10.00 - 20.30 uur
10.00 - 17.30 uur
10.00 - 16.30 uur

Openingstijden Hazekamp

Telefoon

050 - 312 16 07

Adres

Juwelier Hazekamp
A-Kerkhof 41
9712 BC Groningen
info@juwelierhazekamp.nl

Juwelier Hazekamp is het oudste familiebedrijf van Groningen waar de eigenaar nog altijd zelf in de winkel staat. Een specialist op het gebied van trouwringen met een ruime collectie aan horloges, klokken en sieraden. Daarnaast voeren wij reparaties en taxaties uit.


Telefoon Juwelier Hazekamp 050 - 312 16 07
Mail Juwelier Hazekamp info@juwelierhazekamp.nl
 Facebook Juwelier Hazekamp Like ons op facebook 

"De trouwringen specialist van Groningen sinds 1901"

Liefde voor en door sieraden

Lijn

Al sinds 1901 dé trouwringen specialist van Groningen

Juwelier Hazekamp
Juwelier HazekampTrouwringen
menu
Juwelier Hazekamp
Plan uw route