Waar moet ik op letten bij het kiezen van een trouwring? Tips van Juwelier Hazekamp

Een trouwring is misschien wel één van de belangrijkste aankopen van je leven. Je draagt hem inmiddels altijd bij je. Daarnaast heeft een trouwring een grote emotionele waarde. Het symboliseert immers het verbond dat je bent aangegaan met de liefde van je leven. Daarom is het belangrijk dat jij en je partner goed nadenken over welke trouwring jullie gaan kiezen en een weloverwogen keuze maken. In dit artikel lees je een aantal dingen waar je zeker op moet letten bij het kiezen van een trouwring.

Materiaal

Een belangrijke vraag bij het kiezen van een trouwring is welk materiaal de ring moet hebben. Er zijn namelijk nogal wat opties. Het bekendste materiaal is natuurlijk goud, waarbij je weer onderscheid hebt tussen geelgoud, witgoud en roségoud. Maar daarnaast kun je ook nog gaan voor titanium of platina. Dit zijn harde materialen die moeilijker zijn te bewerken dan goud, waardoor de modellen vaak strak en simpel zijn.

Stenen en versieringen

Een andere voor de hand liggende keuze is of je trouwring uitgerust moet zijn met stenen of niet. Stenen geven je ring net dat beetje extra. Veel trouwringen zijn versierd met een kleine diamant. Diamant is het hardste materiaal dat voorkomt in de natuur. De waarde ervan wordt onder meer bepaald aan de hand van de verhoudingen, het gewicht, de zuiverheid en de kleur van de diamant. Zirkonia lijkt op diamant, maar wordt door mensen gemaakt en is dus goedkoper.

Een paar andere opties die je kunt kiezen zijn kristal (bergkristal of kristalglas) of parels, dat door oesters wordt gemaakt. Wil je een ring met wat meer kleur, dan zijn edelstenen als robijn, saffier en smaragd aanraders.

Gravures

De meeste mensen kiezen er voor om in hun trouwring een bepaalde tekst te laten graveren. Vaak gaat dit om hun namen en de trouwdatum. Maar denk ook eens na over andere teksten; alles is immers mogelijk. Wat dacht je bijvoorbeeld van een stukje tekst uit jullie lievelingsnummer of een spreuk die jullie inspireert?

Alle tijd voor persoonlijk advies

We hebben nu de belangrijkste keuzes behandeld, maar er zijn nog veel meer dingen om over na te denken bij het kiezen van een trouwring. Willen jullie bijvoorbeeld identieke trouwringen of mogen ze een beetje van elkaar afwijken? Voor het beste advies op het gebied van trouwringen in Groningen ga je naar Juwelier Hazekamp. Wij nemen voor jullie alle tijd om jullie wensen en voorkeuren te bespreken. Op die manier kiezen we samen met jullie de perfecte trouwring.

Openingstijden

Ma 
Di  
Wo
Do
Vr
Za  

13.00 - 17.30 uur
10.00 - 17.30 uur
10.00 - 17.30 uur
10.00 - 20.30 uur
10.00 - 17.30 uur
10.00 - 16.30 uur

Openingstijden Hazekamp

Telefoon

050 - 312 16 07

Adres

Juwelier Hazekamp
A-Kerkhof 41
9712 BC Groningen
info@juwelierhazekamp.nl

Juwelier Hazekamp is het oudste familiebedrijf van Groningen waar de eigenaar nog altijd zelf in de winkel staat. Een specialist op het gebied van trouwringen met een ruime collectie aan horloges, klokken en sieraden. Daarnaast voeren wij reparaties en taxaties uit.


Telefoon Juwelier Hazekamp 050 - 312 16 07
Mail Juwelier Hazekamp info@juwelierhazekamp.nl
 Facebook Juwelier Hazekamp Like ons op facebook 

"De trouwringen specialist van Groningen sinds 1901"

Liefde voor en door sieraden

Lijn

Al sinds 1901 dé trouwringen specialist van Groningen

Juwelier Hazekamp
Juwelier HazekampTrouwringen
menu
Juwelier Hazekamp
Plan uw route