Binnenkort trouwen? 

Kom dan gerust eens langs bij trouwringenspecialist Juwelier Hazekamp. Wij kunnen u voorzien van waardevol, professioneel advies en hebben een ruim aanbod aan trouwringen om te proberen. Maakt u van tevoren wel een afspraak zodat wij genoeg tijd kunnen inplannen?

Graag tot ziens bij Hazekamp!

Maak een afspraak


Trouwringen: Witgoud of geelgoud? 

Het is inmiddels alweer lente en het trouwseizoen is officieel geopend. Hoog tijd om op zoek te gaan naar die perfecte trouwring om de liefde te bezegelen. Maar het gigantische aanbod in trouwringen kan de keuze een stuk lastiger maken. Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen witgoud en geelgoud? En waarom is witgoud vaak iets duurder dan geelgoud? Juwelier Hazekamp is dé specialist in trouwringen en geeft graag informatie om de keuze voor uw grote dag iets makkelijker te maken. 

Laten we allereerst voorop stellen dat de juiste keuze voor een trouwring volledig afhangt van voorkeur en smaak van u en uw verloofde. Er is geen goed of fout zolang het gaat om de connectie tussen u en uw partner. Toch zijn er enkele belangrijke verschillen tussen witgoud en geelgoud die u kunnen helpen bij het maken van een keuze.

Wat is witgoud?

Witgoud is een combinatie van geelgoud vermengd met palladium waardoor het haar kenmerkende zachte witte kleur krijgt. Witgoud is daarom vaak iets duurder omdat er een extra arbeidsproces aan te pas komt. Dit proces wordt doorberekend in de uiteindelijke verkoopprijs.

Wat is geelgoud?

Geelgoud is een goudlegering en bestaat veelal uit ruim 58 procent goud vermengd met zilver en koper. Door de toevoeging van zilver verandert de kleur van donkergeel naar lichtgeel en wordt de ring sterker en beter bewerkbaar. De toevoeging van koper geeft een lichte oranje kleur en maakt uiteindelijk rosé/roodgoud.          

Witgoud of geelgoud? 

Als het gaat om de keuze tussen een witgouden trouwring of een geelgouden trouwring zit het prijsverschil veelal in het design wat u kiest. Beide soorten ringen hebben hun eigen kenmerken. Door ringen te passen, te voelen, te meten en te ervaren krijgt u vanzelf een voorkeur voor kleur of een samenstelling daarvan en is voor iedereen weer heel persoonlijk.

Witgoud staat fantastisch met diamanten en geeft extra schittering en uitstraling aan de stenen. Witgoud heeft een zachtere warme witte glans ten opzichte van zilver. Witgoud wordt tevens vaak voorzien van rhodium dat extra glans geeft en een extra bescherming van het goud geeft. Veel geelgouden ringen met briljant hebben een zetting die apart van witgoud wordt gemaakt om de stenen beter tot hun recht te laten komen.

Goud zal altijd goud blijven. Het vergaat niet, het oxideert niet en behoudt altijd zijn glans. Zelfs eeuwenoude munten die nog worden opgegraven hebben nog altijd hun glans en vergaat nooit.

Zowel witgoud als geelgoud ringen hebben standaard een goudgele basis. En hoewel vaak anders wordt gedacht maakt het niet uit hoeveel metalen er in een trouwring verwerkt zijn: het aantal karaat blijft hetzelfde.

Heeft u hulp nodig bij de keuze voor een trouwring? Kom dan gerust eens langs bij Juwelier Hazekamp. Door onze expertise en jarenlange ervaring kunnen we u bijstaan in deze keuze voor de mooiste dag en de rest  van uw leven.

Openingstijden

Ma 
Di  
Wo
Do
Vr
Za  

13.00 - 17.30 uur
10.00 - 17.30 uur
10.00 - 17.30 uur
10.00 - 20.30 uur
10.00 - 17.30 uur
10.00 - 16.30 uur

Openingstijden Hazekamp

Telefoon

050 - 312 16 07

Adres

Juwelier Hazekamp
A-Kerkhof 41
9712 BC Groningen
info@juwelierhazekamp.nl

Juwelier Hazekamp is het oudste familiebedrijf van Groningen waar de eigenaar nog altijd zelf in de winkel staat. Een specialist op het gebied van trouwringen met een ruime collectie aan horloges, klokken en sieraden. Daarnaast voeren wij reparaties en taxaties uit.


Telefoon Juwelier Hazekamp 050 - 312 16 07
Mail Juwelier Hazekamp info@juwelierhazekamp.nl
 Facebook Juwelier Hazekamp Like ons op facebook 

"De trouwringen specialist van Groningen sinds 1901"

Liefde voor en door sieraden

Lijn

Al sinds 1901 dé trouwringen specialist van Groningen

Juwelier Hazekamp
Juwelier HazekampTrouwringen
menu
Juwelier Hazekamp
Plan uw route