Welke maat moet ik kiezen voor mijn armband?

Heb je een leuke armband op het oog maar heb je geen idee welke maat je nodig hebt? Het kiezen van de juiste maat is erg belangrijk. Het is vervelend als je armband continue van je pols afglijdt of juist te strak zit. Daarom lees je op deze pagina een aantal handige tips voor het kiezen van de juiste armbandmaat. Zo beleef je in de toekomst nog meer plezier bij het dragen van jouw sieraad!

Wij verkopen zowel armbanden met een vaste lengte als met een verstelbare lengte. Wil je graag kunnen afwisselen in de lengte van je armband? Kies dan voor een van onze verstelbare armbanden. Deze armbanden hebben een kleine verlengketting zodat je de lengte van de armband kan verstellen.
Bij onze armbanden met vaste lengte is het van belang dat je de goede maat koopt. Het kiezen van de juiste armband maat is niet moeilijk. Er zijn verschillende opties mogelijk.

1 | Meet een bestaande armband

Heb je een armband die voor jou de perfecte lengte heeft? Leg de betreffende armband dan naast een liniaal. Zo weet je gelijk welke armbandmaat jij nodig hebt.
Deze manier is ook handig als je iemand wilt verrassen met een mooie armband maar diegene niet naar zijn of haar maat wil vragen.

2 | Meet de omtrek van je pols

Je kan je armbandmaat ook bepalen door de omtrek van je pols te meten. Het is de bedoeling dat je net voorbij het knobbeltje van je pols meet. Vervolgens lees je het aantal centimeter van de liniaal af. Let op! Dit is nog niet je armbandmaat. Afhankelijk van je draagcomfort tel je hier een aantal centimeter bij op. De een vindt het prettig als een armband wat losser zit, terwijl de ander de armband strak om zijn pols wil. De voorkeur van de maat van een armband is per persoon verschillend. In de onderstaande tabel lees je af hoeveel centimeter je bij je polsomtrek op moet tellen, afhankelijk van je draagcomfort.

Soort armband Armbandmaat
Strakke armband Polsomtrek + 1,5 centimeter
Normale armband Polsomtrek + 2 centimeter
Losse armband Polsomtrek + 3 centimeter

Stel dat je een polsomtrek hebt van vijftien centimeter, en je je armband graag los draagt, dan is je armbandmaat dus achttien centimeter.  

Laat je armbandmaat meten bij Juwelier Hazekamp

Laat je liever je armbandmaat meten bij een expert? Kom gerust eens bij ons langs en wij zoeken voor je uit welke maat je moet hebben. Bovendien hebben wij een prachtige collectie armbanden waar jouw ideale sieraad vast en zeker bij zit!

Openingstijden

Ma 
Di  
Wo
Do
Vr
Za  

13.00 - 17.30 uur
10.00 - 17.30 uur
10.00 - 17.30 uur
10.00 - 20.30 uur
10.00 - 17.30 uur
10.00 - 16.30 uur

Openingstijden Hazekamp

Telefoon

050 - 312 16 07

Adres

Juwelier Hazekamp
A-Kerkhof 41
9712 BC Groningen
info@juwelierhazekamp.nl

Juwelier Hazekamp is het oudste familiebedrijf van Groningen waar de eigenaar nog altijd zelf in de winkel staat. Een specialist op het gebied van trouwringen met een ruime collectie aan horloges, klokken en sieraden. Daarnaast voeren wij reparaties en taxaties uit.


Telefoon Juwelier Hazekamp 050 - 312 16 07
Mail Juwelier Hazekamp info@juwelierhazekamp.nl
 Facebook Juwelier Hazekamp Like ons op facebook 

"De trouwringen specialist van Groningen sinds 1901"

Liefde voor en door sieraden

Lijn

Al sinds 1901 dé trouwringen specialist van Groningen

Juwelier Hazekamp
Juwelier HazekampTrouwringen
menu
Juwelier Hazekamp
Plan uw route