Klokkenreparaties bij Juwelier Hazekamp in Groningen

Reparaties door een professionele klokkenmaker

Niets is vervelender dan wanneer de klok die al jarenlang vertrouwd de tijd aangeeft kapot is. U mist het slagwerk, het getik of gewoon de tijd. Het vak van klokkenmaker is echter iets dat vandaag de dag niet veel meer wordt uitgevoerd. U kunt bij ons gelukkig nog wel terecht voor de reparatie van uw vertrouwde klok. Of het nu gaat om een originele friesestaart klok of een simpele wekker, we repareren het allemaal.

Heeft u een grote klok die niet makkelijk in een tas of koffer past? U kunt bij ons tot ’s ochtends 11:00 uur voor de deur gratis laden/lossen. Vanaf de Munnekeholm rijdt u langs de stille kant van de A-Kerk, tussen de Korenbeurs en de A-Kerk door, voor de deur naar het A-kerkhof 41. Lukt het u niet om zelf met de klok bij ons te komen, dan komen wij graag bij u. We maken dan samen een afspraak wanneer het ons beiden gelegen komt om de klok te halen en te brengen.

Klokkenreparaties met een slinger

We nemen het liefst zo min mogelijk van de klok in ontvangst. Gewichten, kappen en eventuele beelden hoeft u niet mee te nemen. Bij klokken met een slinger is het belangrijk dat u de slinger los van het uurwerk haalt en wel mee brengt. De slinger bepaalt de slag van de klok en is voor de klokkenmaker van belang om uw klok goed te kunnen repareren. De slinger zit met een slingerveertje vast aan het uurwerk en is daarom extra kwetsbaar bij vervoer. De slinger haakt met het veertje vaak achter in het uurwerk. Door het voorzicht op te tillen komt het los van het uurwerk en kunt u de slinger verwijderen. U kunt de klok het beste in (hand)doeken wikkelen om beschadigingen tijdens vervoer te voorkomen.

Het werk van een klokkenmaker

De klokkenreparaties worden uitgevoerd door onze klokkenmaker. Deze komt eens in de drie weken reparaties ophalen en brengen. Bij het aanbieden van een klokkenreparatie krijgt u na beoordeling van onze klokkenmaker een prijsopgave. Dit kan dus even op zich laten wachten. We zijn in deze tijd echter blij dat we nog een klokkenmaker hebben en uw klokken kunnen repareren. Na ontvangst van uw klok bij onze klokkenmaker zal hij beoordelen wat er kapot is, welke onderdelen vervangen moeten worden en of deze nog wel beschikbaar zijn. Klokken die jarenlang hebben gelopen vertonen vaak slijtage in het radwerk. Hierdoor vallen de tandwielen niet meer precies in elkaar en loopt een klok vast. Een gehele revisie van het uurwerk is precisie werk. Het hele uurwerk wordt gedemonteerd, schoongemaakt en daar waar nodig worden onderdelen vervangen. Oude klokken hebben vaak onderdelen die niet meer in de handel te verkrijgen zijn, danwel over ver moeten komen, via speciale forums op internet gezocht moeten worden of hand gemaakt moet worden. Wij vragen hier graag uw tijd en begrip voor.

Openingstijden

Ma 
Di  
Wo
Do
Vr
Za  

13.00 - 17.30 uur
10.00 - 17.30 uur
10.00 - 17.30 uur
10.00 - 20.30 uur
10.00 - 17.30 uur
10.00 - 16.30 uur

Openingstijden Hazekamp

Telefoon

050 - 312 16 07

Adres

Juwelier Hazekamp
A-Kerkhof 41
9712 BC Groningen
info@juwelierhazekamp.nl

Juwelier Hazekamp is het oudste familiebedrijf van Groningen waar de eigenaar nog altijd zelf in de winkel staat. Een specialist op het gebied van trouwringen met een ruime collectie aan horloges, klokken en sieraden. Daarnaast voeren wij reparaties en taxaties uit.


Telefoon Juwelier Hazekamp 050 - 312 16 07
Mail Juwelier Hazekamp info@juwelierhazekamp.nl
 Facebook Juwelier Hazekamp Like ons op facebook 

"De trouwringen specialist van Groningen sinds 1901"

Liefde voor klokken

Lijn

In onze winkel krijgt u de aandacht die u verdient

Juwelier Hazekamp
Juwelier HazekampTrouwringen
menu
Juwelier Hazekamp
Plan uw route