Mondaine bij Juwelier Hazekamp

Mondaine is een Zwitserse horlogefabrikant, vooral bekend van hun horloge-ontwerp gebaseerd op de Zwitserse stationsklok. Het merk begon in 1986 te werken met het patent op deze stationsklok, dat komt uit 1944 naar het ontwerp van Hans Hilfiker. De eerste collectie was een feit, maar daar bleef het niet bij. Al snel volgde een lijn voor dames en werd het ontwerp ook verwerkt in klokken voor op bijvoorbeeld het bureau. Deze ontwikkelingen kwam voort uit de wil om het merk voor een brede groep consumenten aantrekkelijk te maken. En dat lukte. In 1993, nog geen 10 jaar na het uitbrengen van de eerste collectie, wordt Mondaine gekroond met de Design plus Award. Er volgen nog vele verschillende erkenningen, zoals bijvoorbeeld een eigen Zwitserse postzegel, en verscheidene vermeldingen in boeken over de horlogerie. Tegenwoordig wordt het ontwerp van Mondaine beschouwt als één van de tien klassieke horloge-ontwerpen binnen Zwitserland.

De verschillende collecties van Mondaine

Inmiddels bestaat Mondaine uit verschillende lijnen, zoals bijvoorbeeld de EVO-line. Ook weer met gebruik van de stationsklok, maar ditmaal met een afgeronde kast en een lichtelijk gebold glas. De kast maakt dat het horloge net wat subtieler overkomt, en het gebolde glas dient als een vergrootglas. Een mooi voorbeeld van hoe design en functie perfect samenkomen. Een andere belangrijke lijn is de Helvetica collectie. Het ontwerp is gebaseerd op het Helvetica-lettertype (Helvetica is Latijn voor Zwitsers), een wereldwijd beroemd en veel toegepast lettertype. Op het eerste gezicht lijkt de collectie een simpel ontwerp te hebben, maar wie beter kijkt zal veel details ontdekken die verwijzen naar het lettertype. Zo is de positie van de datumaanduiding aangepast om overeen te komen met de typografie van het uurwerk, en de bekende bolling van de vlag van het cijfer ‘1’ heeft model gestaan voor de bandaansluiting van de kast. Wellicht iets waar alleen een liefhebber de echte waarde van in ziet, maar zeker een meesterwerk op zich. Hieronder ziet u afbeelding van een model uit de Helvetica collectie en als u verder scrollt vindt u de rest van de prachtige Mondaine collectie.
 

Banner Mondaine Helvetica horloge


Komt u eens langs om onze collectie te zien?

Bent u benieuwd naar de producten van Mondaine? Kom gerust eens langs bij Juwelier Hazekamp in Groningen en bekijk onze collectie. Voor verdere vragen of opmerkingen over het merk Mondaine kunt u altijd contact met ons opnemen. Een impressie van de Mondaine collectie hebben wij hier op onze website staan, om u een idee te geven van wat wij in huis hebben. Hoewel wij niet verkopen via onze website, kunt u wel contact met ons opnemen. Alle producten zijn door ons te leveren!

Openingstijden

Ma 
Di  
Wo
Do
Vr
Za  

13.00 - 17.30 uur
10.00 - 17.30 uur
10.00 - 17.30 uur
10.00 - 20.30 uur
10.00 - 17.30 uur
10.00 - 16.30 uur

Openingstijden Hazekamp

Telefoon

050 - 312 16 07

Adres

Juwelier Hazekamp
A-Kerkhof 41
9712 BC Groningen
info@juwelierhazekamp.nl

Juwelier Hazekamp is het oudste familiebedrijf van Groningen waar de eigenaar nog altijd zelf in de winkel staat. Een specialist op het gebied van trouwringen met een ruime collectie aan horloges, klokken en sieraden. Daarnaast voeren wij reparaties en taxaties uit.


Telefoon Juwelier Hazekamp 050 - 312 16 07
Mail Juwelier Hazekamp info@juwelierhazekamp.nl
 Facebook Juwelier Hazekamp Like ons op facebook 

"De trouwringen specialist van Groningen sinds 1901"

Liefde voor en door sieraden

Lijn

Al sinds 1901 dé trouwringen specialist van Groningen

Juwelier Hazekamp
Juwelier HazekampTrouwringen
menu
Juwelier Hazekamp
Plan uw route